OCET JABLKO & ZELENÉ OŘECHY max 15 ks!!!
Ocet kvasný, ovocný, jablečný, s macerovanými ořechy - 250 ml.
Jablka trháme v Českém krasu a ve vlastním sádku v Hradci u Stoda.
Při neúrodě je máme od známého sadaře.
Ručně je myjeme a moštujeme.
V dubové kádi kvasíme na lahodný cider.
Další rok přidáme svatojánské ořechy (zelené vlašáky).
Ty trháme u luk v Českém krasu a doma na zahradě (máme jich 9 stromů).
Společně oxidujeme orleánskou metodou na tmavý ocet unikátní chuti.
Vyrábí Václav Smolík - Lounín 25 - oceterie.cz
Složení - jablečný mošt, zelené ořechy
Kyselina 4%
Orleánský ocet
V roce 1394 vznikl první cech octařů, omáčkářů a hořčicářů v Orleáns.
Metoda produkuje vysoce kvalitní třídu octů.
Daň za kvalitu a jemnost platí orleánští octaři dlouhým procesem vzniku.
Orleánskou metodou vznikají světově proslulé druhy octa.
Italský "národní poklad" ACETO BALSAMICO DI MODENA.
Či japosnký tmavý rýžový ocet KUROZU.
Kategorie: | ocet |
---|