OCET JABLEČNÉ BALSAMICO

Ocet kvasný, ovocný, jablečný, balsamicový - 250 ml.

 Jablka trháme v Českém krasu a ve vlastním sádku v Hradci u Stoda.

Při neúrodě je máme od známého sadaře. 

Ručně je myjeme a moštujeme.

Mošt vaříme na ohni ve speciálním měděném kotli cca 50 hodin.

Stejně jako italská babička.

V noci vstáváme a přikládáme polínka podle množství odpařené vody a okolní teploty.

V dubové kádi kvasíme.

Zkušenost a rukodělnost nás vedou každým rokem k lehce odlišnému výrobku.

Vyrábí Jana Smolík - Lounín 25 - oceterie.cz

Složení - jablečný mošt redukovaný, jablečný ocet

Kyselina 5%

220 Kč
Skladem

Orleánský ocet

V roce 1394 vznikl první cech octařů, omáčkářů a hořčicářů v Orleáns.

Rytina orleánské octárny. Zdroj: https://supremevinegar.com/2016/09/21/history-vinegar-vinegar-making-orleans-france/

Metoda produkuje vysoce kvalitní třídu octů.

Daň za kvalitu a jemnost platí orleánští octaři dlouhým procesem vzniku.

Orleánskou metodou vznikají světově proslulé druhy octa.

Italský "národní poklad" ACETO BALSAMICO DI MODENA.

Či japosnký tmavý rýžový ocet KUROZU.

Kód Kód: 1
Kategorie: ocet