OCET JABLEČNÉ BALSAMICO
Ocet kvasný, ovocný, jablečný, balsamicový - 250 ml.
Jablka trháme v Českém krasu a ve vlastním sádku v Hradci u Stoda.
Při neúrodě je máme od známého sadaře.
Ručně je myjeme a moštujeme.
Mošt vaříme na ohni ve speciálním měděném kotli cca 50 hodin.
Stejně jako italská babička.
V noci vstáváme a přikládáme polínka podle množství odpařené vody a okolní teploty.
V dubové kádi kvasíme.
Zkušenost a rukodělnost nás vedou každým rokem k lehce odlišnému výrobku.
Vyrábí Jana Smolík - Lounín 25 - oceterie.cz
Složení - jablečný mošt redukovaný, jablečný ocet
Kyselina 5%
Orleánský ocet
V roce 1394 vznikl první cech octařů, omáčkářů a hořčicářů v Orleáns.
Metoda produkuje vysoce kvalitní třídu octů.
Daň za kvalitu a jemnost platí orleánští octaři dlouhým procesem vzniku.
Orleánskou metodou vznikají světově proslulé druhy octa.
Italský "národní poklad" ACETO BALSAMICO DI MODENA.
Či japosnký tmavý rýžový ocet KUROZU.
Kód | Kód: 1 |
---|---|
Kategorie: | ocet |